Dagens guldpris er:
372,71
kr./gram (24 karat) |
341,65
kr./gram (22 karat) |
279,53
kr./gram (18 karat) |
217,41
kr./gram (14 karat) |
124,24
kr./gram (8 karat)

Salg af guld

- fra skuffeguld til kontanter

Er du i tvivl om, hvordan det foregår, når du skal sælge dit guld til en opkøber? I denne artikel giver vi nogle eksempler på, hvordan du reelt får omsat dit 'skuffeguld' til kolde kontanter.

De mest udbredte metoder for salg af guld er:

A) Du sender dit guld med værdipost, eller...
B) Du møder op i butikken hos en opkøber

A) Du sender guldet med værdipost til en opkøber

Den nemmeste løsning for dig er, at du indsender dit guld til vurdering hos en opkøber. OBS: Du skal som regel medsende en kopi af pas eller kørekort samt en indleveringskvittering fra guldopkøberen - denne kan som regel hentes via opkøberens hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at du sender dit guld som V&Aelig;RDIPAKKE, fordi du så modtager en kvittering, når du indleverer din pakke. På kvitteringen er der et forsendelsesnummer, så du kan følge din forsendelse.

Vælg altid en opkøber, som du har tillid til - fx Sero Guld, der får megen ros på TrustPilot, hvor de ved vores sidste tjek havde en trustscore på 4,9 ud af 5.

Når opkøberen har modtaget dit guld med værdiposten, foretager han en vurdering af guldets kvalitet, vægt og værdi, hvorefter guldets værdi overføres til din bankkonto. Er du ikke tilfreds med guldvurderingen, kan du annullere aftalen (typisk inden for 3-5 dage efter modtaget betaling). I så fald modtager du dit guld retur med posten, når du har tilbageført det udbetalte beløb til opkøberen.

OBS: Det er KUN, hvis du indsender dit guld med posten, at du har mulighed for at annullere handlen! Går du i stedet til en fysisk butik, kan handlen ikke annulleres efterfølgende, da der så ville være tale om pantelånervirksomhed.

B) Du sælger guldet til en opkøber i en fysisk butik

Hvis du foretrækker et personligt møde med opkøberen, kan du besøge en af de utallige guld/sølv-butikker rundt omkring i landet. Nogle steder skal du booke en tid for at få vurderet dit guld, andre steder kan du komme ind direkte fra gaden uden forudgående aftale.

I butikken bliver dit guld vurderet af opkøberen - dvs. konstatering af guldets karat, vægt og værdi. Så får du et købstilbud, og hvis du accepterer tilbuddet, får du typisk pengene overført til din bankkonto.

Du skal medbringe billedlegitimation som fx pas eller kørekort! Det er et lovkrav, at opkøberne skal føre en såkaldt købs- og salgsbog med personoplysninger, så eventuelle tyvekoster kan spores. Det er også et lovkrav, at du er fyldt 18 år. Oplever du, at disse regler ikke overholdes af opkøberen, bør det være en advarsel om, at opkøberen måske ikke er helt reel. Og så bør du finde et andet sted at sælge dit guld!

Vær også opmærksom på, at mange butikker opkræver et gebyr for at vurdere dit guld, hvis du undlader at sælge guldet til dem! Gebyret opkræves pga. den tid, butikken bruger på vurderingen. Gebyret ligger typisk i størrelsesordenen 200-300 kr.

Webdesign udført af - KanKom Online, Vejle